Konu
:
Pum Pum Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Pum Pum Çorbası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pum Pum Çorbası
Pum Pum Çorbası tarifi - Pum Pum Çorbası yapilisi - Pum Pum Çorbası nasil yapilir
Bartın ilimize ait bir yemek olan Pum Pum çorbası ismiyle de çok dikkat çekici
Kaynamış suya yavaş yavaş yedirilen mısır unundan yapılır
Koyulaştıkça patlamalarının çıkardığı sesten dolayı "pum pum" denilir
Tabi içine tereyağı ve çemensiz Kastamonu pastırması da ekleniyor
Malzemeler :
5 kaşık mısır unu
3 su bardağı su + 2 su bardağı süt (eğer et veya tavuk suyunuz varsa su yerine mutlaka onu kullanın)
2-3 kaşık sıvıyağ
2 yemek kaşığı kıyma veya ince ince kesilmiş pastırma veya sucuk
Yeterince tuz & karabiber
İki dilim ekmek
Hazırlanışı:
1) Tencerenin içine su + süt karışımı ve mısır ununu koyup iyice karıştıralım
2)Tencereyi ateşe alıp yine karıştırmaya devam ederek kaynatalım
Altını kısalım
3) Çorba kaynarken ayrı bir tavada kıyma (sucuk yada pastırma) ve küp şeklinde doğranmış ekmekleri sıvıyağda kavuralım
4) Kavrulan ekmekli kıymanın yarısını kaynamakta olan çorbaya ilave edelim
Yeterli miktarda tuz ve karabiber katıp 2-3 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım
5) Servis yaparken kaselerin üzerine bir kaşık kavurduğumuz ekmekli kıymalı karışımdan koyup öyle servis edelim
Arzu ederseniz kızarmış ekmeklere ilave olarak rendelenmiş kaşar peyniride koyabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul