Konu
:
Kamelya Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Kamelya Çorbası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kamelya Çorbası
Malzeme
- 1/2 kg iç bezelye
- 2 yemek kaşığı Sana
- 2 orta boy soğan
- 2 orta boy patates
- 1 küçük kereviz veya kurutulmuş kereviz yaprağı
- 15 bardak su veya et suyu ( konserve bezelye ise 10 bardak su )
- 2 çorba kaşığı un
- 1 limon suyu
- 2 yumurta
- 1/4 tavuk
- 1 kahve fincanı krema
- Tuz
Hazırlanışı
Bir tencereye 2 kaşık Sana yağını koyup eritin
İnce doğranmış soğanları katıp hafifçe öldürün
Soğanlar diriliklerini kaybedince küçük küçük doğranmış patates ve kerevizleri katıp 5 dakika sote edin
Bezelyeleri ilave edip 2 dakika daha sote edin
Suyu ve tuzu katıp ağır ateşte 1 saat kaynatın
Konserve bezelye kullanırsanız 20 dakika yeterli olacaktır
Çeyrek tavuk etinin üzerini geçecek kadar su koyup haşlamaya bırakın
Haşlanan tavuk etini parçalara ayırıp küçük küçük doğrayın
Sebzeler 1 saat kaynadıktan sonra püre makinasından veya blendırdan geçirin
Püre sebzeleri tekrar tencereye koyup ısıtın
bir kasede un, 2 yumurta sarısı, limon suyu ve kremayı katıp iyice çırpın
Çorbadan 1 kepçe katıp terbiyeyi alıştırın
Bir yandan çorbayı karıştırarak terbiyeyi azar azar ilave edin
Çorbaya tavuk etlerinide katıp bir taşım kaynatın
rzu ederseniz kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis edin
Not:Taze bezelye bulamadığınız zaman yarım kg konserve veya dondurulmuş bezelye kullanabilirsiniz
Kereviz yoksa kurutulmuş kereviz yaprağını çorbanın suyuyla birlikte ilave edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul