Yalnız Mesajı Göster

Kamelya Çorbası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kamelya Çorbası



Malzeme

- 1/2 kg iç bezelye
- 2 yemek kaşığı Sana
- 2 orta boy soğan
- 2 orta boy patates
- 1 küçük kereviz veya kurutulmuş kereviz yaprağı
- 15 bardak su veya et suyu ( konserve bezelye ise 10 bardak su )
- 2 çorba kaşığı un
- 1 limon suyu
- 2 yumurta
- 1/4 tavuk
- 1 kahve fincanı krema
- Tuz

Hazırlanışı


Bir tencereye 2 kaşık Sana yağını koyup eritin İnce doğranmış soğanları katıp hafifçe öldürün Soğanlar diriliklerini kaybedince küçük küçük doğranmış patates ve kerevizleri katıp 5 dakika sote edin Bezelyeleri ilave edip 2 dakika daha sote edin Suyu ve tuzu katıp ağır ateşte 1 saat kaynatın Konserve bezelye kullanırsanız 20 dakika yeterli olacaktır
Çeyrek tavuk etinin üzerini geçecek kadar su koyup haşlamaya bırakın Haşlanan tavuk etini parçalara ayırıp küçük küçük doğrayın
Sebzeler 1 saat kaynadıktan sonra püre makinasından veya blendırdan geçirin Püre sebzeleri tekrar tencereye koyup ısıtın
bir kasede un, 2 yumurta sarısı, limon suyu ve kremayı katıp iyice çırpın Çorbadan 1 kepçe katıp terbiyeyi alıştırın Bir yandan çorbayı karıştırarak terbiyeyi azar azar ilave edin Çorbaya tavuk etlerinide katıp bir taşım kaynatın
rzu ederseniz kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis edin
Not:Taze bezelye bulamadığınız zaman yarım kg konserve veya dondurulmuş bezelye kullanabilirsiniz Kereviz yoksa kurutulmuş kereviz yaprağını çorbanın suyuyla birlikte ilave edin

Alıntı Yaparak Cevapla