Konu
:
KESTIRME
Yalnız Mesajı Göster
KESTIRME
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
KESTIRME
MALZEMELER
:1 adet tavuk göğsü
5 bardak su
5 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 limon
tuz
karabiber
Sos için:
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsü 5 bardak su ile biraz tuz ilave edilerek haşlanır
(Bu çorba,tavuk etinin çorbalık olarak satılan bölümünden de yapılabilir) Haşlanan tavuk göğsü alınarak uzun uzun olacak şekilde tiftelenir
Hazırlanan et kaynamakta olan suya tekrar ilave edilir
Bir kase içerisinde 5 kaşık un 1 yumurta ve 1 limon biraz karabiber eklenerek iyice çırpılır
Tencerenin içerisinden alınan bir miktar su ile karışım yavaş yavaş yumurtanın birden pişmesini önleyecek şekilde kaynamakta olan suya ilave edilir
Karıştırmaya devam edilerek çorbanın koyu bir kıvama gelmesi sağlanır
5 dakika kaynatılarak kapatılır
Sos için tereyağ eritilerek kırmızı biber ilave edilip servis tabağına alınan çorbanın üzerine gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul