Konu
:
Kremalı Mantar Corbası
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Mantar Corbası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Mantar Corbası
MALZEMESI
* 4 çorba kasigi yag
* 8 çorba kasigi un
* 6 su bardagi tavuk suyu
* 300 gr
ince dogranmis mantar
* 1/2 cay k
tuz
* karabiber
* 2/5 su bardagi krema
HAZIRLANISI
Yagi kalin tabanli bir tencereye eritin
Yag eriyince unu ilave edip, iyice karistirin
Cok agir ateste kumlu bir doku olusuncaya ve hafifçe kahverengilesinceye kadar pisirin
Tencereyi atesten alip, meyaneyi(yaptigimiz isleme meyane deniyor) bir kenadra ilinmaya birakin
Bu arada tavuk suyunu bir tasim kaynatin
Meyanenin bulundugu tencereyi tekrar atese oturtup, bir tel ya d atahta kasikla karistirarark kaynar tavuk suyunu meyaneye yedirin
Taze mantarlari ilk diriliklerini kaybedinceye kadar suda haslayip, süzdürdükten sonra bunun 250 gr
tavuk sulu meyaneye ilave edin
Harli ateste bir tasim kaynatip, atesi kisin
Tencerenin üzerindeki kefi (üstte olusan köpüklü kisim)alip
atin
Tuz ve biberini ilave edin
Agir ateste 45 dk
pisirin
Telle karistirarak çorbaya kremayi ilave edin Tuzunu biberini kontrol edin
Çorbayi önceden isitilmis kaselere koyup servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul