Konu
:
Gelecoş
Yalnız Mesajı Göster
Gelecoş
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gelecoş
Gelecoş tarifi - Gelecoşun yapılışı - Çorba tarifi
Malzemeler
400 gr
tuzlu yoğurt
240 gr
kuşbaşı et
100 gr
Yarma buğday
100 gr
nohut
100 gr
kuru fasulye
75 gr
Yeşil mercimek
1 demet ıspanak
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kenevir tohumu
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı
Nohut, kuru fasulye, yarma buğday ve yeşil mercimeği akşamdan ıslatın
Tencereye etleri koyun ve buğday, nohut ve kuru fasulyeyi ilave edin
2
5
litre suyu da, ocaktaki tencerenin içine ekleyin
Su kaynamaya başlayınca ocağın altını iyice kısık duruma getirin ve tencerenin ağzını kapatın
Tenceredeki malzemeler pişmeye yakın bir hal alınca, mercimekleri ilave edin
Mercimekler de pişince, tencereye bu kez 1 demet doğranmış ıspanak ilave edin
Ispanaklar da pişince, yoğurdu ekleyin
Bütün malzemeleri karıştırın
Son olarak kavrulmuş kenevir tohumu katın
Kızdırdığınız sıvıyağa pulbiber atın ve 1 taşım kaynattıktan sonra gelecoşun üzerine gezdirin
Sıcak olarak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul