Konu: Gelecoş
Yalnız Mesajı Göster

Gelecoş

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gelecoş



Gelecoş tarifi - Gelecoşun yapılışı - Çorba tarifi

Malzemeler

400 gr tuzlu yoğurt

240 gr kuşbaşı et

100 gr Yarma buğday

100 gr nohut

100 gr kuru fasulye

75 gr Yeşil mercimek

1 demet ıspanak

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kenevir tohumu

1/2 çay bardağı sıvıyağ

1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı


Nohut, kuru fasulye, yarma buğday ve yeşil mercimeği akşamdan ıslatın

Tencereye etleri koyun ve buğday, nohut ve kuru fasulyeyi ilave edin

25 litre suyu da, ocaktaki tencerenin içine ekleyin

Su kaynamaya başlayınca ocağın altını iyice kısık duruma getirin ve tencerenin ağzını kapatın

Tenceredeki malzemeler pişmeye yakın bir hal alınca, mercimekleri ilave edin

Mercimekler de pişince, tencereye bu kez 1 demet doğranmış ıspanak ilave edin

Ispanaklar da pişince, yoğurdu ekleyin

Bütün malzemeleri karıştırın

Son olarak kavrulmuş kenevir tohumu katın

Kızdırdığınız sıvıyağa pulbiber atın ve 1 taşım kaynattıktan sonra gelecoşun üzerine gezdirin

Sıcak olarak servise sunun


Alıntı Yaparak Cevapla