Konu
:
Karnıbahar Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Karnıbahar Çorbası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karnıbahar Çorbası
Karnıbahar Çorbası
Gereçler:
* 1 Küçük boy karnıbahar
* 2 Kasik un
* 1 tatli kaşığı tereyağ Tuz, karabiber
* Su veya Süt (istenen çorba miktarına göre)
Yapılışı:
Bir küçük karnıbaharı isteğiniz büyüklükte parçalara bölün
Sebzenin gaz yapmasını engellemek için biraz su ilave ederek haşlayin
Tereyağin içinde unu kavurun
Biraz soğuyunca, biraz su ya da sütün yardımı ile unu ezin,sulandırın
Topaklanmaması için tel ile çırpın
Sütün suyun geriye kalanini da koyun
Haşlanmış karnıbaharları ekleyin
Tuzunu ilave edin ve pişirmeye birakin
5 dakika sonra ocaktan alın
Servis Önerileri:
Çorbaya içerken karabiber serpilmesi lezzeti arttırır
Afiyet Olsun
Saygilarimla
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul