Yalnız Mesajı Göster

TAZE BAKLA ÇORBASI

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

TAZE BAKLA ÇORBASI



MALZEMELER


10 adet taze bakla

1 küçük soğan

3 çorba kaşığı süzme yoğurt

1 yumurta

dereotu

zeytinyağı ve tereyağ

tatlı kaşığı salça


HAZIRLANIŞI


Baklaları tahta üzerinde incecik kıyın, diğer tarafta tencerede 1 küçük soğanı yağla beraber kavurup salçayı ekleyin daha sonra kıyılmış baklaları ilave edip biraz sote edin ve 1 su bardağı sıcak suyuda katıp baklaların pişmesini sağlayın Bu arada çukur bir kapta yoğurt, 1 yumurta, 3 çorba kaşığı unu ve dereotunu da katıp karışımı hazırlayın Diğer tarafta pişmekte olan baklalar yumuşayınca üzerine 4 su bardağı kadar daha suyu ilave ederek tam kaynamaya yakın yoğutlu olan karışımıda ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişmesini sağlayalımBiraz dinlendikten sonra üzerine pul biber ilave ederek servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla