Yalnız Mesajı Göster

KREMALı TAVUK ÇORBASı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

KREMALı TAVUK ÇORBASı



MALZEMELER


1 litre beyaz tavuk suyu

100 ml krema

50 gr pişmiş beyaz tavuk eti

500 gr tavuk kemiği

60 gr tereyağı

60 gr un


5 kişilik

HAZIRLANIŞI


Tereyağı ve undan sarı meyane yapın

Tahta kaşıkla devamlı karıştırıp tavuk suyunu ekleyin


Kemikleri haşlayın, süzün, çorbaya katın Çorbayı bir taşım kaynatın, tuz biber ekip 45 dakika kısık ateşte kaynatın Süzgeçten geçirip temiz bir tencerede tekrar kaynatın ve kremayı çorbaya ekleyin

Tavuk etini ince ince doğrayın, ısıtıp çorbaya ekleyin

Alıntı Yaparak Cevapla