Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Yayla Çorbası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Yayla Çorbası



Osmanlı Yayla Çorbası Tarifi - Osmanlı Yayla Çorbası Yapılışı - Osmanlı Çorba Tarifleri - Osmanlı Yemekleri - Yayla Çorbası

6 su bardağı et suyu

1 yumurta

1 çay bardağı un

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı pirinç

1 çorba kaşığı margarin

Tuz

Nane

Toz kırmızıbiber


Et suyunu derin bir tencerede kaynatın Pirinci yıkayıp etsuyuna ilave edin

Un, yumurta ve yoğurdu küçük bir kasede çırpın Pirinçler yumuşayınca unlu karışımı yavaş yavaş ilave ederek kanştırın Tuz ve naneyi ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin

Margarini küçük bir tavada eritip kırmızıbiberi ilave edin Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla