Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Ezogelin Çorbası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Ezogelin Çorbası



Osmanlı Ezogelin Çorbası Tarifi - Osmanlı Ezogelin Çorbası Yapılışı - Ezogelin Çorbası - Osmanlı Yemekleri

1 su bardağı kırmızı mercimek

Yarım çay bardağı pirinç

1 kahve fincanı bulgur

2 çorba kaşığı tel şehriye

1 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı margarin

2 çorba kaşığı domates salçası

8 su bardağı su

2 su bardağı et suyu

Pulbiber

Nane

Tuz


Kırmızı mercimeği ayıklayıp yıkayın Derin bir tencereye alıp 8 su bardağı su ekleyin Mercimekler yumuşayıncaya kadar haşlayın Pirinç ve bulguru yıkayıp mercimeğe ilave edin Tuz ekleyip 15 dakika pişirin Pirinç ve bulgur yumuşayınca ateşten alın

2 çorba kaşığı margarini tencerede eritin, tel şehriyeyi ufalayıp margarine ekleyin Unu ilave edip pembeleştirin Salçayı ekleyip kavurun Biraz su ekleyip akıcı hale gelinceye kadar karıştırın Etsuyunu ve mercimekli karışımı tencereye alın 8-10 dakika daha pişirin

Kalan margarini küçük bir tavada eritin Pulbiber ve naneyi ilave edip kavurun Çorbaya ekleyip karıştırın Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla