Konu
:
Bütün Çorba - Tokat
Yalnız Mesajı Göster
Bütün Çorba - Tokat
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bütün Çorba - Tokat
Bütün Çorba - Tokat
Malzemeler:
1 su bardağı bütün yarma
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kuru fasulye
Orta boy tencerenin yarısı kadar yoğurt
1,5 yemek kaşığı kuru nane
Yapılışı:
1 gece önceden 1 su bardağı bütün yarma, 1 çay bardağı kuru fasulye, 1 çay bardağı nohut orta boy tencereye konularak üzeri 2-3 parmak geçecek şekilde su eklenir ve ertesi gün için bekletilir
Bir gece önceden ıslatılan bakliyat, yeniden sudan geçirilerek süzülür
Düdüklü tencereye önceden ıslatılan bakliyatla birlikte üzerlerini 3 parmak geçecek şekilde su eklenerek yüksek ocak ateşe konur
Düdüklü tencerenin ortalama 10 dakika sonra buharı çıkmaya başlayınca kısık ocak ateşe alınarak buhar düğmesi kapatılır
Bakliyat çok su çektiği için fazla su konulmalıdır
30 dakika da kuru bakliyat pişer ve düdüklü tencere soğumaya bırakılır
Orta boy tencerenin yarısı kadar yoğurt konularak ayran kıvamına gelene kadar çırpılır
Soğuyan bakliyatların fazla suyu alınır
Amaç bütün çorbanın fazla sulu kıvamda olmamasıdır
Üzerine 3 tatlı kaşığı tuz eklenir ve karıştırılır
Ardından yavaş yavaş ayran kıvamına gelen yoğurdu bakliyata karıştırırız
Üzerine 1,5 yemek kaşığı kuru nane ile süsleyip soğuk servis edilebilir
Yemeğin yapılış süresi ortalama 40 dakika olup 6-8 kişilik servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul