Yalnız Mesajı Göster

Bütün Çorba - Tokat

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bütün Çorba - Tokat



Bütün Çorba - Tokat





Malzemeler:

1 su bardağı bütün yarma

1 çay bardağı nohut

1 çay bardağı kuru fasulye

Orta boy tencerenin yarısı kadar yoğurt

1,5 yemek kaşığı kuru nane


Yapılışı:

1 gece önceden 1 su bardağı bütün yarma, 1 çay bardağı kuru fasulye, 1 çay bardağı nohut orta boy tencereye konularak üzeri 2-3 parmak geçecek şekilde su eklenir ve ertesi gün için bekletilir

Bir gece önceden ıslatılan bakliyat, yeniden sudan geçirilerek süzülür Düdüklü tencereye önceden ıslatılan bakliyatla birlikte üzerlerini 3 parmak geçecek şekilde su eklenerek yüksek ocak ateşe konur Düdüklü tencerenin ortalama 10 dakika sonra buharı çıkmaya başlayınca kısık ocak ateşe alınarak buhar düğmesi kapatılır Bakliyat çok su çektiği için fazla su konulmalıdır 30 dakika da kuru bakliyat pişer ve düdüklü tencere soğumaya bırakılır Orta boy tencerenin yarısı kadar yoğurt konularak ayran kıvamına gelene kadar çırpılır Soğuyan bakliyatların fazla suyu alınır Amaç bütün çorbanın fazla sulu kıvamda olmamasıdır Üzerine 3 tatlı kaşığı tuz eklenir ve karıştırılır Ardından yavaş yavaş ayran kıvamına gelen yoğurdu bakliyata karıştırırız Üzerine 1,5 yemek kaşığı kuru nane ile süsleyip soğuk servis edilebilir Yemeğin yapılış süresi ortalama 40 dakika olup 6-8 kişilik servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla