Konu
:
Öz Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Öz Çorbası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Öz Çorbası
tuvuklu çorba - çorba tarifi - öz çorbası nasıl yapılır
MALZEMELER:
* 1 tane tavuk budu (derisini çıkartıp üzerini geçecek kadar suda haşlayın ve didin)
* 1 su bardağı buğday
* 3 su bardağı yoğurt
* 1 yemek kaşığı un
* 1 tane yumurta
* tuz, kırmızı pul biber
YAPILIŞI:
1
Buğdayı bir gece önce üzerini 4-5 parmak geçecek kadar suyla ıslatın ve 1 taşım kaynatın
Böylece buğdaylar iyice açılacak
2
Ertesi gün ocağı açın, buğdaylar iyice yumuşayana kadar pişirin, gerekirse su ilave edin
Tencerede daima buğdayın 2-3 parmak üzerinde su kalması lazım
3
Buğdaylar yumuşayınca tel süzgeçten geçirerek buğday tanelerini kaşığın sırtıyla iyice ezin ve başka bir tencereye aktarın, tavuğu haşladığınız suyu da katarak kaynatın
Kaynayınca tavuk etlerini ilave edin
4
Yoğurdu, unu ve yumurtayı iyice karıştırın, çorbanın suyundan alarak karıştırın ve yoğurdun ılımasını sağlayın, hazırladığınız bu meyaneyi çorbaya katın, suyu size az gelirse sıcak su katın ve sürekli karıştırarak bir taşım kaynatıp ocaktan alın
Tuzunu ekleyin
5
Çorbanın üzerine zeytinyağında ısıttığınız kırmızı biberi gezdirin, servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul