Yalnız Mesajı Göster

Kırmızı Pancar Çorbası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırmızı Pancar Çorbası



Kırmızı Pancar Çorbası - Kırmızı Pancar Çorbası Tarifi



açıklama & notlar


Pancar ayıklarken veya keserken elleriniz boyanabilir Ellerinizi defalarca yıkasanız da lekelerden kurtulmak pek kolay değildir Bundan dolayı pancarla haşır neşir olurken eldiven takabilirsiniz Özellikle ince eldivenleri tercih etmenizde yarar var Aksi halde rahatça hareket edemezsiniz

içindekiler


2 küçük soğan

400 gr lahana

700 gr kırmızı pancar

1 limon

3 çorba kaşığı sıvıyağ

2 lt et suyu

2 defne yaprağı

Yarım tatlı kaşığı kimyon

2 çorba kaşığı sirke

Tuz

Karabiber

1 demet maydanoz

300 gr süt kreması

4 dilim esmer ekmek

3 çorba kaşığı margarin

hazırlanışı


Soğanları soyup küçük küçük doğrayın

Lahanayı ayıklayıp temizleyin Sert kısımlarını kesip yapraklarını ince ince doğrayın

Kırmızı pancarı soyup (bu esnada eldiven kullanmanız önerilir) rendeleyin

Limonu yıkayın ve kabuğundan büyük bir parça kesin

Büyük bir tencerede yağı kızdırıp soğanları hafifçe kavurun Lahanayı da ilave ederek kavurmaya devam edin

Tencereye kırmızı pancar, limon kabuğu, defne yaprağı, kimyon ve sirkeyi ilave edip kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin

Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ateşten alın Buzdolabında bir gece bekletin

Maydanozu yıkayıp yapraklarını ince ince doğrayın

Süt kremasını çırpıp büyük bir kaseye alın

Ekmeği küçük küpler halinde kesip margarinde kızartın

Çorbayı ısıtın Limon kabuğunu çıkartıp tuz ve karabiberle tekrar tatlandırın

Maydanozu serpip süt kreması veya kıtırlarla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla