Yalnız Mesajı Göster

Baharatlı Balkabağı Çorbası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Balkabağı Çorbası



Baharatlı Balkabağı Çorbası






Baharatlı Balkabağı Çorbası
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:


1 kg doğranmış balkabağı

2 soğan 3 diş sarımsak

2 çorba kaşığı margarin

1 su bardağı süt kreması

2 çorba kaşığı hindistancevizi

1 tatlı kaşığı köri

Birer çay kaşığı kişniş, tarçın ve rendelenmiş zencefil

2 su bardağı su

15 su bardağı tavuk suyu

Tuz

Süsleme için:


2-3 dal taze soğan sapı

Hazırlanışı:
1 Balkabağını yıkayıp tencereye alın 2 bardak su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın Soğanları kıyın, sarımsakları ezin

2 Margarini tencerede eritip soğan ve sarımsağı pembeleştirin Ateşten alıp kabak, zencefil, tarçın, kişniş, hindistancevizi ve köriyi ilave ederek karıştırın Blenderle ezerek püre haline getirin Tavuk suyu ve tuz ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin Ateşten alıp süt kremasını ekleyerek karıştırın

3Çorbayı servis kaselerine paylaştırın Taze soğanın yeşil saplarını doğrayıp çorbanın üzerini süsleyin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla