Yalnız Mesajı Göster

ŞEHRIYELI TAVUK ÇORBASı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

ŞEHRIYELI TAVUK ÇORBASı



MALZEMELER


15 çay kaşığı karabiber

15 çorba kaşığı tel şehriye

Yarım tavuk

1 küçük domates (kabuğu soyulup ufak kare doğranmış)

15 litre su

1/4 demet Maydanoz

1/4 çorba kaşığı limon suyu

2 küçük kuru soğan, soyulmuş

Yeterince tuz


5 kişilik



HAZIRLANIŞI


Tavuğu, soğanları ve suyu bir tencereye koyup kayanatın

Üzerine gelen köpüğü kevgir ile alın ve ağır ateşte pişirin

Pişen tavuğu soğuk suya çıkarın ve soğuk su ile doldurulmuş bir kap içine koyun, sudan çıkartıp derisini ve kemiklerini ayırıp etlerini lime lime doğrayın

Tavuk suyunu süzün, içine domates koyup 5 dakika kadar kaynatın Şehriyesini, tavuğunu ve tuzunu koyup 5 dakika kaynatıp lezzetini kontrol edin Servis yaparken üzerine maydanoz koyabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla