Konu
:
ŞEHRIYELI TAVUK ÇORBASı
Yalnız Mesajı Göster
ŞEHRIYELI TAVUK ÇORBASı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
ŞEHRIYELI TAVUK ÇORBASı
MALZEMELER
1
5 çay kaşığı karabiber
1
5 çorba kaşığı tel şehriye
Yarım tavuk
1 küçük domates (kabuğu soyulup ufak kare doğranmış)
1
5 litre su
1/4 demet Maydanoz
1/4 çorba kaşığı limon suyu
2 küçük kuru soğan, soyulmuş
Yeterince tuz
5 kişilik
HAZIRLANIŞI
Tavuğu, soğanları ve suyu bir tencereye koyup kayanatın
Üzerine gelen köpüğü kevgir ile alın ve ağır ateşte pişirin
Pişen tavuğu soğuk suya çıkarın ve soğuk su ile doldurulmuş bir kap içine koyun, sudan çıkartıp derisini ve kemiklerini ayırıp etlerini lime lime doğrayın
Tavuk suyunu süzün, içine domates koyup 5 dakika kadar kaynatın
Şehriyesini, tavuğunu ve tuzunu koyup 5 dakika kaynatıp lezzetini kontrol edin
Servis yaparken üzerine maydanoz koyabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul