Yalnız Mesajı Göster

Süleymaniye Çorbası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Süleymaniye Çorbası



Süleymaniye Çorbası Tarifi - Süleymaniye Çorbası Yapılışı - Süleymaniye Çorbası Nasıl Yapılır - Süleymaniye Çorbası Malzemeleri

250 gr kırmızı mercimek

125 gr ıspanak

125 gr margarin

1 Çorba kaşığı un

Yarım adet havuç

Yarım adet domates

Yarım adet kabak

Yarım adet soğan

Yarım adet patates

2 Diş sarmısak

Yeterince su

1 Çay kaşığı tuz

Köftesi için :

125 gr yağsız kıyma

1 Çay kaşığı karabiber

1 Çorba kaşığı un

1 Çay kaşığı tuz


Hazırlanışı:

Mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra haşlayın ve haşlanan mercimeği süzün

Ayrı bir yerde soyup yıkadığınız havuç, patates, kabak, domates, soğan ve sarmısağı rendeleyin

Bol suda yıkadığınız ıspanakları küçük küçük doğrayıp hepsini yağda kavurun

3 su bardağı su ilave edip pişirin

Köftesi için:

Başka bir tencereye yağ ve un koyup kavurduktan sonra yeterince su ile unu inceltip içine haşladığınız mercimeği ve yeterince soğuk suyu ilave edin

Biraz kaynatıp içine kavurduğunuz sebzeleri ekleyin

Çorba pişerken kıyma, karabiber ve tuzu karıştırıp küçük köfteler yapın

Ve bu köfteleri yağda kızartın

Kızartığınız köfteleri kaynamakta olan çorbaya atıp 10 dakika kadar pişirip ateşten alın

Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla