Yalnız Mesajı Göster

KEREVIZ ÇORBASı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

KEREVIZ ÇORBASı



MALZEMELER


1 adet kereviz

1 baş soğan

Yarım kilo süt

1-2 tanekarabiber

2 bardak su

1 yemek kaşığı un

Yeteri kadar tuz

1 çay kaşığının ucuyla karabiber

1 yumurta sarısı

1 kutu krema



HAZIRLANIŞI


Yağ hafifçe kızdırılıp küp küp doğranmış kerevizler, ince ince doğranmış soğan 1-2 kez yağda çevrilir Üzerine yarım kilo süt ve su ilave edilir ve 15-20 dakika pişirilir Ilındıktan sonra bir el mikseriyle içindeki malzeme parçalanır Ilınan çorbadan bir kepçe alınarak un bir bulamaç haline getirilip (pürtüksüz olmalıdır) çorbanın içine ilave edilir 1-2 taşım daha kaynatılır Servis edileceği zaman krema ile çırpılmış yumurta ile havanda dökülmüş karabiberler ilave edilip bir taşım daha kaynatılıp servise sunulur Arzuya göre tuz ilave edilir

Alıntı Yaparak Cevapla