Konu
:
YAVAN ÇORBASı
Yalnız Mesajı Göster
YAVAN ÇORBASı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
YAVAN ÇORBASı
MALZEMELER
1 çay bardağı mercimek
1 su bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı nohut
2 yemek kaşığı kavurma
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
4 adet soğan
2 yemek kaşığı kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
8 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Buğday, fasulye, mercimek ve nohutu yıkayıp pişirmeden bir süre önce ıslatın
Tencereye su ile beraber ilave ederek karıştırmadan kaynatın
Kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirin
Diğer tarafta soğanları ince ince doğrayın
Kavurma ve tereyağı ile karıştırarak kavurup salça, kırmızı biber ve tuz ekleyin
Pişirdiğiniz dövme, fasulye, mercimek ve nohuta hazırladığınız salçalı karışımı ilave ederek bir taşım kaynattıktan sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul