Konu
:
İskorpit Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
İskorpit Çorbası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İskorpit Çorbası
MALZEMELER:
2 adet iskorpit
1 adet yumurta2 yemek kaşığı un
2 baş kereviz
1 adet havuç
1 adet limon
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
3 adet defne yaprağı
Yarım demet maydanoz
7-8 adet tane karabiber
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Geniş bir tencerenin içine temizlenmiş iskorpitler bütün olarak konur
Maydanoz, soyulmuş bütün soğan, defne yaprakları, zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edilerek 3 su bardağı su ile 20 dakika pişirilir
Balıklar tencereden çıkarılıp etleri temizlenir
Balık suyu süzülür
Diğer bir tarafta un ve yağ ile meyane yapılır
Karıştırılarak balık suyu ile açılır ve kaynamaya bırakılır
Kerevizler taze yeşil yapraklan ve saplan dahil doğranır
Aynı şekilde havuç soyulur halka halka doğranır
Kaynayan balık suyuna ilave edilir
Kereviz ve havuç yumuşayınca balık etleri ilave edilip, bir taşım daha kaynatılır
Diğer tarafta limon suyu ve yumurta çırpılır ve çorbanın suyundan katılarak kestirmesi hazırlanır
Balık çorbasının üzerine yavaş yavaş katılır
Sıcak olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul