Konu
:
Alaca Çorba
Yalnız Mesajı Göster
Alaca Çorba
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alaca Çorba
Malzemeler:
• 500 gram bulgur
• 100 gram kuru börülce
• 1 orta boy soğan
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
Kaynayan suya atılan börülce bir süre haşlandıktan sonra suyu süzülür
Bulgur, bol su üe kısık ateşte pişirilirken az haşlanmış börülceler de içerisine atılıp 30 dakika ocakta tutulur Küçük küp küp doğranmış soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur ve salça eklenip kavurmaya devam edilir
Tuz ve karabiber eklendikten sonra içerisine bir su bardağı su konulup kaynatılır ve pişmiş börülceli bulgurun üzerine dökülüp 15 dakika daha ateşte tutulur
Sıcak servis yapılır
Servis sırasında üzerine kırmızıbiber, kırmızı pul biber serpilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul