Konu
:
EKŞİLİ MAHLITA
Yalnız Mesajı Göster
EKŞİLİ MAHLITA
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
EKŞİLİ MAHLITA
MALZEME:
Kırmızı mercimek 2 su bardağı
Limon tuzu 2 çay kaşığı
Sarmısak 5 diş
Sızma zeytinyağı 6 çorba kaşığı
Patlıcan 1 orta boy
Kuru nane 2 çorba kaşığı
Kırmızı biber
1 çorba kaşığı Tuz
Su 8 su bardağı
YAPILIŞI:
Mercimeği, nişastası akıp suyu durulaşıncaya kadar yıkayın ve süzdürün
Sarmısakları dövün
Patlıcanı, kabuklarını alacalı soyup 1 cm
'lik küçük küpler biçiminde doğrayın
Mercimeği bir tencereye koyun, üzerine suyu ekleyerek bir taşım kaynatıp köpüğünü alın
İçine patlıcanları atıp, ateşi kısın
Mercimek ve patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin
Sarmısağı, limon tuzunu ve tuzu katıp, karıştırın
Zeytinyağını, kırmızı biber ve nane ile bir tavada kızdırıp, çorbanın içine boşaltın
Yağı karıştırarak, sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul