Yalnız Mesajı Göster

EKŞİLİ MAHLITA

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

EKŞİLİ MAHLITA



MALZEME:

Kırmızı mercimek 2 su bardağı
Limon tuzu 2 çay kaşığı
Sarmısak 5 diş
Sızma zeytinyağı 6 çorba kaşığı
Patlıcan 1 orta boy
Kuru nane 2 çorba kaşığı
Kırmızı biber
1 çorba kaşığı Tuz
Su 8 su bardağı

YAPILIŞI:
Mercimeği, nişastası akıp suyu durulaşıncaya kadar yıkayın ve süzdürün Sarmısakları dövün Patlıcanı, kabuklarını alacalı soyup 1 cm'lik küçük küpler biçiminde doğrayın Mercimeği bir tencereye koyun, üzerine suyu ekleyerek bir taşım kaynatıp köpüğünü alın İçine patlıcanları atıp, ateşi kısın Mercimek ve patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin Sarmısağı, limon tuzunu ve tuzu katıp, karıştırın Zeytinyağını, kırmızı biber ve nane ile bir tavada kızdırıp, çorbanın içine boşaltın Yağı karıştırarak, sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla