Yalnız Mesajı Göster

ERZİNCAN ÇORBASI

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

ERZİNCAN ÇORBASI



Malzemeler:
- 250gr yağsız dana kıyması,
- 2 çorba kaşığı un,
- 2 adet soğan,
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ,
- 1 çorba kaşığı salça,
- 1/2 su bardağı erişte,
- 2 diş sarmısak,
- 2 su bardağı yoğurt,
- 1 tatlı kaşığı kuru nane,
- 2 adet etsu tablet,
- Tuz, karabiber


Yapılışı:
Kıymaya karabiber ve yarım tatlı kaşığı tuz ekleyip, yoğurun Nohut gibi köfteler hazırlayın Sıvı yağda, doğradığınız soğanları hafifçe kavurun Salçayı ekleyin Üzerine 4 su bardağı su ekleyin Etsu tabletlerini atın Kaynayınca köfteleri unlayıp içine atın 5-6 dakika pişirin Erişteyi ekleyin Sarmısakları dövüp, yoğurda ilave edip iyice çırpın Çorbaya yavaş yavaş ekleyin Karıştırarak 2-3 taşım kaynatıp, ateşten alın Üzerine yağda kızdırılmış nane döküp, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla