Yalnız Mesajı Göster

Safranlı Hünkar Çorbası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Safranlı Hünkar Çorbası



Gereçler:
1 adet tavuk
2 adet patlıcan
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet kereviz
2 yumurta sarısı 3 çorba kaşığı yoğurt
1 limonun suyu
1 çorba kaşığı un
2 diş sarımsak
tereyağ,tuz,safran,
maydanoz,defne yaprağı
Yapılışı:
Tavuk kıyılmış sebzelerle(soğan,havuç,kereviz,maydanoz,defne yaprağı)haşlanırSonra tavuk çorbaya koyulacak kadar didilir ve süzdürülmüş tavuk suyuna katılırBir çırpma kabında yumurta sarıları,yoğurt,limon suyu ve bir miktar su karıştırılır süzdürülerek beklemeye alınırÖnceden hazırlanantavuksuyu ve tavuklar ateşe konur,safran ilave edilirHaşlanan havuçlar ince uzun kesilir ilave edilirKaynayan karışıma terbiyesi telle karıştırılırBir taşım kaynatılır,tuzu kontrol edilirSon olarak közlenmiş patlıcanlar ince kıyılır,tereyağında sarımsakla sotelenir,çorbaya ilave edilirEritilen tereyağ kırmızı biber ilave edilir,maydanozla süslenir

Alıntı Yaparak Cevapla