Konu
:
Fırınlanmış Karnıbahar Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Fırınlanmış Karnıbahar Çorbası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırınlanmış Karnıbahar Çorbası
Gereçler:
1 buyuk boy karnibahar (ya da 2 kucuk boy)
3 dis sarimsak
4 yemek kasigi zeytinyagi
5 bardak tavuk suyu 2 ufak sogan (ya da 1 ortaboy sogan)
1 defne yapragi
3 bardak tercihen yagsiz sut
tuz
Yapılışı:
Firini 190 dereceye getirin
Karnibahari yikayip 2-3 cmlik parcalara bolun
Buyukce bir firin tepsisine koyun
Soganlari ve sarimsaklari da dograyip karnibaharlarin arasina koyun
zeytinyagini karnibaharlarin uzerine koyup hepsinin yaglanmasini saglayacak sekilde karistirin
Firinda yarim saat kadar karnibaharlar kizarana kadar pisirin
Ustlerinin rengi degistikce 10-15 dakikada bir karistirip alt taraflarini uste getirin - her yeri iyice kizarsin
Sonra butun firin tepsisinin icindekileri buyukce bir tencereye koyun, uzerine tavuk suyunu ekleyin
Bir de defne yapragini koyun
Karnibaharlar guzelce yumusayana kadar pisirin
Sonra defne yapragini cikarip tenceredekileri blender ya da robottan gecirip pure haline getirin
Sonra yine ocaga alin, istediginiz yumusakliga gelene kadar sutu ilave edin, 10 dakika kadar pisirin
Son olarak tuz ile agiz tadiniza uygun hale getirin
Super bir corba bizce, ozellikle karnibaharlarin firinlanmis olmasi guzel bir lezzet katiyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul