Yalnız Mesajı Göster

DÜĞÜN ÇORBASI

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

DÜĞÜN ÇORBASI



Malzemeler:

10 su bardağı soğuk su
3 çorba kaşığı un
2 yumurta
2 limon
250g kuzu gerdanı parçalanmış (kemikli et)
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kahve kaşığı kırmızı biber
tuz
Yapılışı :

Soğuk su etncereye konur ve etlerde yıkanılarak suyun içine katılır Etler yumuşayana kadar (yaklaşık 45-50 dak) kaynatılır Yumuşayan etler tencereden alınır Kemik parçaları varsa diye sıcak et suyu süzgeçten geçirilir (yada tülbentden)
Bir kasede yumurta, limon suyu ve un, et suyundan azar azar alarak ezilir
Kaynamakta olan et suyuna katılıp karıştırılarak pişirilir
Bir yandan etler kemiklerinden ayıklanır
Tencereye ilave edilir 5-10 dakika daha kaynatılır Tuz ilave edilir
Yağda kırmızı biber kızdırılıp çorbaya dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla