Konu
:
DÜĞÜN ÇORBASI
Yalnız Mesajı Göster
DÜĞÜN ÇORBASI
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
DÜĞÜN ÇORBASI
Malzemeler:
10 su bardağı soğuk su
3 çorba kaşığı un
2 yumurta
2 limon
250g kuzu gerdanı parçalanmış (kemikli et)
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kahve kaşığı kırmızı biber
tuz
Yapılışı :
Soğuk su etncereye konur ve etlerde yıkanılarak suyun içine katılır
Etler yumuşayana kadar (yaklaşık 45-50 dak) kaynatılır
Yumuşayan etler tencereden alınır
Kemik parçaları varsa diye sıcak et suyu süzgeçten geçirilir (yada tülbentden)
Bir kasede yumurta, limon suyu ve un, et suyundan azar azar alarak ezilir
Kaynamakta olan et suyuna katılıp karıştırılarak pişirilir
Bir yandan etler kemiklerinden ayıklanır
Tencereye ilave edilir
5-10 dakika daha kaynatılır
Tuz ilave edilir
Yağda kırmızı biber kızdırılıp çorbaya dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul