Yalnız Mesajı Göster

Tutmac Corßası.

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tutmac Corßası.



MaLzemeler
1 adet yeşil biber
1 adet domates
100 gr kıyma
1 tatlı kaşığı salça
tuz, su
6 çorba kasesi su
300-400 gr un
1 tatlı kaşığı nane
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Tarif Bilgileri
Kategori: Çorbalar
Puanı: 5
Gönderen: Elf
Tarifi Yazdır


Yapılışı

300-400 gr un, tuz yeterince su ile hamur yoğrulur Bıçak sırtı kalınlığında oklava ile açılır Üzerine hafif unlanarak kurmaya bırakılır İnce şeritler halinde kesilir Bu şeritler 172 cm² lik karelere kesilir Hafifçe un serpilerek bir tepsi üzerinde kurumaya bırakılır Tutmaç hamuru büyük miktarlarda kışlık olarak hazırlanıp, kurutulur ve kavanozlarda saklanır Daha sonra çorbalarda kullanılır Çorba pişirilecek tencereye 1 çay bardağı sıvı yağ konur 100 gr çiğ kıyma hafif kavrulur Buna ince doğranmış yeşil biber eklenerek tuz ilave edilir İnce doğranmış domates (rendelemiş domateste olabilir) ilave edilir Hafif pişirilir 1 tatlı kaşığı kuru nane serpilip, karıştırılır Ezilmiş 2 yemek kaşığı süzme yoğurdun içine çorbanın suyundan 1 kaşık konarak alıştırılır Çorbanın içindede yoğurdun kesilmemesi için Yoğurt çorbaya ilave edilir ve ılık servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla