Konu
:
Tutmac Corßası.
Yalnız Mesajı Göster
Tutmac Corßası.
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tutmac Corßası.
MaLzemeler
1 adet yeşil biber
1 adet domates
100 gr kıyma
1 tatlı kaşığı salça
tuz, su
6 çorba kasesi su
300-400 gr un
1 tatlı kaşığı nane
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Tarif Bilgileri
Kategori: Çorbalar
Puanı: 5
Gönderen: Elf
Tarifi Yazdır
Yapılışı
300-400 gr un, tuz yeterince su ile hamur yoğrulur
Bıçak sırtı kalınlığında oklava ile açılır Üzerine hafif unlanarak kurmaya bırakılır
İnce şeritler halinde kesilir
Bu şeritler 172 cm² lik karelere kesilir
Hafifçe un serpilerek bir tepsi üzerinde kurumaya bırakılır
Tutmaç hamuru büyük miktarlarda kışlık olarak hazırlanıp, kurutulur ve kavanozlarda saklanır
Daha sonra çorbalarda kullanılır
Çorba pişirilecek tencereye 1 çay bardağı sıvı yağ konur
100 gr çiğ kıyma hafif kavrulur
Buna ince doğranmış yeşil biber eklenerek tuz ilave edilir
İnce doğranmış domates (rendelemiş domateste olabilir) ilave edilir
Hafif pişirilir
1 tatlı kaşığı kuru nane serpilip, karıştırılır
Ezilmiş 2 yemek kaşığı süzme yoğurdun içine çorbanın suyundan 1 kaşık konarak alıştırılır
Çorbanın içindede yoğurdun kesilmemesi için
Yoğurt çorbaya ilave edilir ve ılık servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul