Konu
:
Dovga
Yalnız Mesajı Göster
Dovga
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dovga
Dovga Tarifi - Dovga Nasıl Yapılır - Dovga Malzemeleri
Malzeme Listesi
1 Adet Yumurta
1,5 Yemek Kaşığı Un
3 Yemek Kaşığı Pirinç
3 Su Bardağı Yoğurt
5 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Nohut (Haşlanmış)
Yarım Demet Ispanak
Yarım Demet Nane
Yarım Demet Dereotu
Dovga (Azeri Yoğurt Çorbası) Nasıl Yapılır?
1
Nohutu akşamdan ıslatarak, haşlayın ve suyunu süzün
Pirinçleri yıkayarak, sıcak sui le ıslatın
2
Bir tencerde yoğurdu çırpın ve üzerine yumurta ile unu ekledikten sonra çırpmaya devam ederek hiç topak kalmamasını sağlayın
Karışım koyu ayran kıvamını aldıktan sonra normal ateşte tahta bir kaşık ile karıştıra karıştıra kaynatın
3
Çorba kaynadıktan sonra bir bardak haşlanmış nohutu ve suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyin ve kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, tuzu ekleyin ve yaklaşık 20 dakika pişirin
4
Ispanakları, dereotunu ve naneyi ince kıyarak çorbaya ekleyin ve bir taşım daha kaynatarak, tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın
5
Sıcak olarak servis yapın
Not:
Dovga (Dovğa) bir Azeri yemeğidir
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul