Yalnız Mesajı Göster

Köfteli Mantar Çorbası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köfteli Mantar Çorbası



1 paket mantar (400 gr)

2 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı tereyağı

6 su bardağı et suyu

1 tatlı kaşığı tuz

Köfte için:

250 gr kıyma

1 dilim bayat ekme içi

1 minik kuru soğan

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz


Önce köfte hazırlanır; soğan rendelenir ve ekmeğin üzerine konur yumuşatılır Sonra diğer malzemeler katılır 2-3 dakika yoğrulur Fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlanır Yağlanmış fırın kabına konur ve 190 derece fırında 15-20 dakika pişirilir Bu arada mantarlar doğranır ve az limonlu suda 5 dakika kadar haşlanır süzülür Un ve tereyağı kavrulur Üzerine et suyu ve tuz katılır Kaynamaya başlayınca mantarlar ve pişmiş köfte katılır Bir taşım birlikte pişirilir Sıcak servis yapılı

Alıntı Yaparak Cevapla