Konu
:
TAVUKLU BAMYA ÇORBASI
Yalnız Mesajı Göster
TAVUKLU BAMYA ÇORBASI
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
TAVUKLU BAMYA ÇORBASI
Malzemeler:
1 tavuk butu
100 gr bamya kurusu
1
5 çay bardağı şehriye
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
tuz
2 litre soğuk su
yarım limonun suyu(bamyaları haşlamak için)
Yapılışı:
Önce bamyalarını ipinden çıkarmadan limonlu sıcak su ile yaklaşık 10-15 dakika kadar haşlayın
İpinden çıkarın
2 litre soğuk ile tavuk butunu 20-25 dakika kadar haşlayın ve sudan çıkarıp didin
Suyunu başka bir yere süzün
Tavuğun kaynar suyundan tencereye 1 litresini aktarın
Şehriyeyi, tavuğu ve haşlanmış bamyayı ilave edin
Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile salçayı ve kırmızı toz biberi kavurun
(ben bu sosa çok az tuz ilave ediyorum)
Bu sosu tavuk suyuna ilave edin
Tuzunu istediğiniz kadar ilave ettikten sonra yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatın
*Sıcak olarak limonla birlikte ikram edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul