Konu
:
Tavuklu Paça Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Paça Çorbası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Paça Çorbası
Gerekli Malzemeler :
1 Adet Haşlanmış Didiklenmiş tavuk Göğsü
1/2 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Margarin
5 Su Bardağı Tavuk Suyu
1/2 Limon Suyu
4-5 Diş Dövülmüş Sarmısak
2 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çorba Kaşığı Margarin
Bir Miktar Tuz
Hazırlanışı:
2 çorba kaşığı margarini bir tencerede eritelim
İçine yarım su bardağı unu ilave ederek hafifçe sararana dek kavuralım ve soğumaya bırakalım
Tavukları didikliyerek küçük parçalara ayıralım
5 su bardağı tavuk suyunu ve tavuk etlerini una ekleyerek topaksız kıvama getirelim
Çorbamızı sürekli karıştırarak bir taşım kaynatalım
Sarmısağı dövelim veya ince ince doğrayalım
Çorbanın inmesine yakın dövülmüş sarmısağı, tuz ve yarım limon suyunu ekleyelim
1 çorba kaşığı margarini küçük bir tavada kızdıralım
İçine 2 çay kaşığı kırmızı pul biberi ekleyerek fazla yakmadan 1-2 kez çevirip, çorbanın üzerine gezdirelim
Çorbamızı maydanoz yaprakları ile süsleyerek soğutmadan servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul