Konu
:
Keşkek Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Keşkek Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Keşkek Çorbası
Malzemeler
1 çorba kaşığı tereyağı
13 su bardağı et suyu
1 çay bardağı ceviz içi
1/2 fincan çekirdeksiz kuru üzüm
1 fincan nohut
1 fincan kuru fasulye
2 su bardağı aşurelik buğday
Yapılışı
ayıkladığınız yıkadığınız buğday, çekirdeksiz üzüm, nohut ve kuru fasulyeyi bir gün önceden ıslatın
Ceviz içlerini kaynar sudan geçirerek kabuklarını soyun ve çekin
Buğdayı yıkayıp süzün ve üzerine 2
5 lt (13 su bardağı) et suyu ilave edip ateşe koyun
Bir taşım kaynattıktan sonra üzerinin köpüğünü alın ve tencerenin altını kısıp kapağını kapatın
Bir yandan da fasulye ile nohutu ayrı tencerelerde haşlayıp soğuk sudan geçirin ve sonra süzün
Buğdayı hafif ateşte, fazla karıştırmadan tanelerini ezip kayboluncaya kadar (iki-üç saat) kaynatın
Suyu biraz koyulaşmış (normal çorbadan biraz daha akıcı) olmalıdır
Buğday pişme noktasına geldiği zaman, nohut, fasulye, üzüm, tuz, karabiber, eritilmiş tereyağı ve ceviz içini ilave edin
Sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul