Yalnız Mesajı Göster

Keşkek Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keşkek Çorbası



Malzemeler

1 çorba kaşığı tereyağı
13 su bardağı et suyu
1 çay bardağı ceviz içi
1/2 fincan çekirdeksiz kuru üzüm
1 fincan nohut
1 fincan kuru fasulye
2 su bardağı aşurelik buğday

Yapılışı

ayıkladığınız yıkadığınız buğday, çekirdeksiz üzüm, nohut ve kuru fasulyeyi bir gün önceden ıslatın Ceviz içlerini kaynar sudan geçirerek kabuklarını soyun ve çekin Buğdayı yıkayıp süzün ve üzerine 25 lt (13 su bardağı) et suyu ilave edip ateşe koyun Bir taşım kaynattıktan sonra üzerinin köpüğünü alın ve tencerenin altını kısıp kapağını kapatın Bir yandan da fasulye ile nohutu ayrı tencerelerde haşlayıp soğuk sudan geçirin ve sonra süzün Buğdayı hafif ateşte, fazla karıştırmadan tanelerini ezip kayboluncaya kadar (iki-üç saat) kaynatın Suyu biraz koyulaşmış (normal çorbadan biraz daha akıcı) olmalıdır Buğday pişme noktasına geldiği zaman, nohut, fasulye, üzüm, tuz, karabiber, eritilmiş tereyağı ve ceviz içini ilave edin Sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla