Konu
:
Köhtü Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Köhtü Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Köhtü Çorbası
Gereçler:
1 yemek kaşığı dolusu ince bulgur
1 y
k
dolusu yarma(göce)
2 y
k
dolusu un
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
bol kimyon ve nane 1 orta boy patates
1 orta boy soğan
acı sevenler için pulbiber
1 kase sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Çorba tencerenizi 4'de 3'ü dolacak kadar suyla doldurup kaynamaya bırakın
bu arada sol bölümde yazan malzemeleri bir kabın içine koyup yarım çay bardağı suyla yoğurun
Unu ve suyu duruma göre ayarlayın
Çünkü hamur elinize yapışmamalı çok da katı olmamalı
Elde ettiğiniz hamurdan küçük bezeler koparın
Kopardığınız bezeleri avcunuzun içinde rulo haline getirin
Yani uzatın
Sonra nohut tanesi büyüklüğünde parçalar koparıp parmağınızla avucunuzda bastırıp yassı hale getirin
Dibi unlanmış tabağa yuvarladığınız küçük hamur parçalarını kaynamakta olan suyun içine atın
Hepsi bitene kadar beklemeyin ki yapışmasın
Onlar kaynarken küçük bir tavada küçük doğradığınız soğanı ve patatesi kavurun
içine renk verecek kadar salça koyun
Biraz tuz ekleyin ve yavaşça tencereye ekleyin
15 dak sonra çorbanız hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul