Yalnız Mesajı Göster

Bahçıvan Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bahçıvan Çorbası



Bahçıvan Çorbası - Bahçıvan Çorbası Malzemeler - Bahçıvan Çorbası Yapılış Tarifi



Gereçler:

Koyun eti (kemiksiz) - - 125 gram

Soğan 1 küçük boy 50 gram

Margarin 3 yemek kaşığı 30 gram

Salça 1 yemek kaşığı 10 gram

Su (sıcak) 6 su bardağı 1200 gram

Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram

Lahana 1-2 yaprak 50 gram

Pırasa 1/2 küçük boy 50 gram

Kereviz 1/2 küçük boy 100 gram

Havuç 1 küçük boy 30 gram

Erişte 1/2 çay bardağı 30 gram

Bulgur 1/4 çay bardağı 20 gram

Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram


Yapılışı:

Eti 1 santimetreküp irilikte doğra Soğanı soy, yıka, yarım daire şeklinde ince ince doğra Et, soğan ve yağı tencereye koy, kısık ateşte bıraktığı suyu çekene değin, 20-25 dakika pişir Salçayı ekle, karıştır, suyu ve tuzu koy, et yumuşayana değin pişirmeye devam et Diğer sebzeleri yıka, pırasayı ayıkla, kereviz ve havucu soy, hepsini özelliklerine göre, yarım santimetreküp irilikte, küçük küçük doğra veya yarım santimetre kalınlığında kıy, erişte ve bulgurlarla birlikte kaynayan karışıma ekle, 30-35 dakika daha pişir, kara biber serp


Alıntı Yaparak Cevapla