Yalnız Mesajı Göster

Patates ve Mısır Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patates ve Mısır Çorbası



Malzemeler

1 yemek kaşığı zeytinyağı
30gr margarin
4 dilim pastırma, çemensiz, doğranmış
1 pırasanın beyaz kısımları, doğranmış
1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
2 yemek kaşığı un
1lt (4 sb) tavuk suyu
8-10 taze patates, soyulup küp küp doğranmış
200gr konserve mısır
2 yumurtanın sarısı
1 sb yoğurtmaydanoz
Hazırlanması:
Yağları bir tencerede eritin Pastırma kullanıyorsanız tencereye ekleyip 1-2 kez karıştırın Ateşi azaltıp pırasa ve soğanı ekleyin 5 dakika kavurup unu ilave edin Unu 1-2 dakika kavurup tavuk suyunu ekleyin
Tavuk suyu kaynayınca patatesleri ilave edin Patatesler yumuşayınca mısırları ekleyin
Yumurta sarılarını yoğurt ile karıştırın Çorbanın suyundan biraz alıp yoğurda ekleyin (Böylece yoğurt ılınsın, aksi taktirde çorbanız kesilir) Yoğurdu azar azar çorbaya ilave edin
Eğer çorbanız çok koyu ise biraz kaynamış su ekleyerek karıştırın Tuzunu ve karabiberini ekleyin Tabaklara paylaştırıp üzerine maydanoz serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla