Konu
:
Patates ve Mısır Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Patates ve Mısır Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patates ve Mısır Çorbası
Malzemeler
1 yemek kaşığı zeytinyağı
30gr margarin
4 dilim pastırma, çemensiz, doğranmış
1 pırasanın beyaz kısımları, doğranmış
1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
2 yemek kaşığı un
1lt (4 sb) tavuk suyu
8-10 taze patates, soyulup küp küp doğranmış
200gr konserve mısır
2 yumurtanın sarısı
1 sb yoğurtmaydanoz
Hazırlanması:
Yağları bir tencerede eritin
Pastırma kullanıyorsanız tencereye ekleyip 1-2 kez karıştırın
Ateşi azaltıp pırasa ve soğanı ekleyin
5 dakika kavurup unu ilave edin
Unu 1-2 dakika kavurup tavuk suyunu ekleyin
Tavuk suyu kaynayınca patatesleri ilave edin
Patatesler yumuşayınca mısırları ekleyin
Yumurta sarılarını yoğurt ile karıştırın
Çorbanın suyundan biraz alıp yoğurda ekleyin
(Böylece yoğurt ılınsın, aksi taktirde çorbanız kesilir
) Yoğurdu azar azar çorbaya ilave edin
Eğer çorbanız çok koyu ise biraz kaynamış su ekleyerek karıştırın
Tuzunu ve karabiberini ekleyin
Tabaklara paylaştırıp üzerine maydanoz serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul