Yalnız Mesajı Göster

Şehriyeli yoğurtlu pazı çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şehriyeli yoğurtlu pazı çorbası



Malzemeler
5 su bardağı et suyu veya su
2 çorba kaşığı şehriye
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı un
1 adet yumurta
8-10 adet pazı yaprağı
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
3 diş sarmısak

Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak tencerede 2 su bardağı et suyu veya suyu kaynatıp 2 çorba kaşığı şehriyeyi haşlayınTencereyi ocaktan alıp bekletin Ayrı bir kapta
yarım çay bardağı unu ve yumurtayı çırpın Karışıma 1 su bardağı yoğurdu ilave edin Karışrıtırn Üzerine kalan 3 bardak et suyunu
veya suyu ilave edip iyice karıştırın Bu karışımı şehriyeli tencereye alın Üzerine incecik doğranmış pazı yapraklarını ve dövülmüş sarmısakları ilave edip ocağa
koyun Sürekli karıştırn üzeri göz göz olana dek ağır ateşte pişirin Tuzunu ateşten almadan 1 dk önce koyun Ateşten aldıktan sonra 1 çorba kaşığı tereyağını eritip
toz biberide ekleyin Yağı sonra çorbanın üzerine gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla