Konu
:
Şehriyeli yoğurtlu pazı çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Şehriyeli yoğurtlu pazı çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şehriyeli yoğurtlu pazı çorbası
Malzemeler
5 su bardağı et suyu veya su
2 çorba kaşığı şehriye
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı un
1 adet yumurta
8-10 adet pazı yaprağı
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
3 diş sarmısak
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak tencerede 2 su bardağı et suyu veya suyu kaynatıp 2 çorba kaşığı şehriyeyi haşlayın
Tencereyi ocaktan alıp bekletin
Ayrı bir kapta
yarım çay bardağı unu ve yumurtayı çırpın
Karışıma 1 su bardağı yoğurdu ilave edin
Karışrıtırn
Üzerine kalan 3 bardak et suyunu
veya suyu ilave edip iyice karıştırın
Bu karışımı şehriyeli tencereye alın
Üzerine incecik doğranmış pazı yapraklarını ve dövülmüş sarmısakları ilave edip ocağa
koyun
Sürekli karıştırn üzeri göz göz olana dek ağır ateşte pişirin
Tuzunu ateşten almadan 1 dk
önce koyun
Ateşten aldıktan sonra 1 çorba kaşığı tereyağını eritip
toz biberide ekleyin
Yağı sonra çorbanın üzerine gezdirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul