Yalnız Mesajı Göster

İrmikli Rende Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmikli Rende Çorbası



Malzemeler
2 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 çay kasığı zencefil
1 çay kasığı kırmızı tozbiber
1 çay kasığı karabiber
4 su bardağı tavuksuyu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz , su

Yemeğin Yapilisi
2 su bardağı rendelenmiş kasar peynirini bardağı irmikle karıştırın Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin Tuz, karabiber, 1 çay kaşığı zencefil, kırmızı tozbiber ilave edip yoğururak bir hamur yapın, 10 dakika bekletin
Daha sonra bu hamuru rendeden geçirin Ayrı bir yerde 4 su bardağı tavuk suyunu tencereye alın Yarım çay bardağı sıvıyağı koyup kaynatın
Rendelenmiş bamuru kaynayan etsuyuna yavaş yavaş karıştırıp, dökün, iyice pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla