Konu
:
Lalegül Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Lalegül Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lalegül Çorbası
Lalegül Çorbası Tarifi
Malzemeler:
3 adet orta boy kuru soğan
1 adet et bulyon
2 dolu yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı mısırözü yağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Az miktar rendelenmiş kaşar peyniri
Az miktar karabiber
Az miktar pul biber
5 parça kızartılmış kıtır ekmek
Tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle margarin ve mısırözü yağı derin bir tencereye konulup eritilir
Yağ erirken kuru soğanlar küp küp doğranıp kızan yağa eklenir ve orta ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur
Soğanlar pembeleşince un eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur
Az miktar soğuk su, süt, et bulyon, karabiber, krema ve tuz eklenerek, topaklaşmaması için çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırılır
Hazırlanan bu karışım ağır ateşte kaynatılarak çorba kıvamına getirilir
Ayrı bir tavaya tereyağı eklenir ve 5 adet yassı kıtır ekmek bu tavada altüst yapılarak kızartılır
Kaynayan çorba servis kâselerine alındıktan sonra fırın tepsisine dizilir ve üzerine az miktar rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek 180 derecede 1 dakika boyunca kaşar peynirinin erimesi için bekletilir
Hazırlanan çorbanın üzerine kıtır ekmek parçaları eklenir ve üzeri önceden ayrı bir tavada hazırlanan tereyağlı pul biber sosuyla süslenerek sıcak olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul