Konu
:
Havuç Ezme Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Havuç Ezme Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuç Ezme Çorbası
Havuç Ezme Çorbası Tarifi ( Diyet )
1 kaşık tereyağ 150 gr havuç
2 bardak su
1 kaşık un
1/2 soğan
Tuz
Havuçlar yıkanıp üzerleri bıçakla kazınır
Tencereye konan tereyağı eriyip soğanlar hafif kızarır
İstenirse soğanın posası alınır
Havuçlar küçük küçük parçalar halinde doğranıp tencereye atılır
Bir iki dakika karıştırılarak kavurulur
Daha sonra bir bardak su ilâve edilir
Su kaynatılarak havuçların yumuşaması sağlanır
Daha sonra tuzla birlikte ikinci bardak su konur
Karıştırılır
Havuçlar daha çok yumuşar
Daha sonra bir kaşıkla havuçlar iyice ezilir
Çorbanın suyu püre kıvamından biraz daha sulu hale gelinceye kadar havuçları ezmeye devam edilir
Tencere içindeki sıvı çok ince delikli olmayan bir süzgeçten geçirilir ve servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul