Konu
:
Kereviz Ezme Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Kereviz Ezme Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kereviz Ezme Çorbası
Kereviz Ezme Çorbası Tarifi ( Diyet )
1/2 kaşık tereyağı
200 gr kereviz
1/2 soğan (küçük)
1/2 kaşık un
2 bardak su
Tuz
Tereyağı, küçük bir tencereye konur
Hafif ateşte eritilir
Küçük bir soğanın kabuklan soyulup ayıklandıktan sonra yarısı alınır, ince ince kıyılarak tencereye konur
Yağla karıştırılarak rengi hafif sarılaşıncaya kadar ısıtmaya devam edilir
Sonra un alınır
Serpilmek suretiyle tencereye dökülür
Bir taraftan kaşıkla karıştırılarak hepsi birbirinde eritilir
Soğanın posası, istenirse alınır
Ancak, çorba hazırlandıktan sonra süzgeçten geçirileceği için bu sırada alınmasa da olur
Tencereye iki bardak su konur
Kaynamaya bırakılır
Kereviz iyice yıkanıp temizlendikten sonra çok küçük parçalar halinde doğranır
Sudan geçirilir
Hepsi birden tencereye, kaynamakta olan suyun içine atılır
Bir taraftan kaşıkla karıştırılır ve kerevizler, ezilir
30 dakika kadar süren kaynama ve ezme sonunda parça halindeki kerevizler adamakıllı en'tilmiş olur
Delikleri fazla küçük olmayan bir süzgeçten geçirilir
Servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul