Yalnız Mesajı Göster

Kereviz Ezme Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kereviz Ezme Çorbası



Kereviz Ezme Çorbası Tarifi ( Diyet )


1/2 kaşık tereyağı

200 gr kereviz

1/2 soğan (küçük)

1/2 kaşık un

2 bardak su

Tuz


Tereyağı, küçük bir tencereye konur Hafif ateşte eritilir Küçük bir soğanın kabuklan soyulup ayıklandıktan sonra yarısı alınır, ince ince kıyılarak tencereye konur Yağla karıştırılarak rengi hafif sarılaşıncaya kadar ısıtmaya devam edilir Sonra un alınır Serpilmek suretiyle tencereye dökülür Bir taraftan kaşıkla karıştırılarak hepsi birbirinde eritilir Soğanın posası, istenirse alınır Ancak, çorba hazırlandıktan sonra süzgeçten geçirileceği için bu sırada alınmasa da olur Tencereye iki bardak su konur Kaynamaya bırakılır

Kereviz iyice yıkanıp temizlendikten sonra çok küçük parçalar halinde doğranır Sudan geçirilir Hepsi birden tencereye, kaynamakta olan suyun içine atılır

Bir taraftan kaşıkla karıştırılır ve kerevizler, ezilir 30 dakika kadar süren kaynama ve ezme sonunda parça halindeki kerevizler adamakıllı en'tilmiş olur Delikleri fazla küçük olmayan bir süzgeçten geçirilir Servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla