Yalnız Mesajı Göster

Pırasa Ezme Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pırasa Ezme Çorbası



Pırasa Ezme Çorbası Tarifi ( Diyet )


1 kaşık un

150 gr pırasa

1 kaşık tereyağı

2 bardak su

Tuz


Önce pırasanın soğan kısmının tüylü tarafı ve yapraklarının uç kısım-lani: bıçakla kesilip atılır Yapraklarından kurumuş kısımlar da koparıiır ya da kesilir Ondan sonra bol suda iyice temizlenir Küçük küçük doğranır

Yağ, tencerede eritilip hafif kızardıktan sonra un konur Karıştırılarak-birbirleri içinde erimesi sağlanır Sonra temizlenmiş pırasa tencereye konur Kaşıkla karıştırılarak ve ezilerek pırasalar öldürülür Daha sonra su ilâve edilir Kaynamaya bırakılır Tuzu da atıldıktan sonra pırasalar tekrar kaşıkla iyice ezilir Deliği çok sık olmayan süzgeçten geçirilerek çorba hazır hâle getirilir Posalar atılır Limon sıkılarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla