Yalnız Mesajı Göster

Zencefilli Havuç Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli Havuç Çorbası



Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi - Zencefilli Havuç Çorbası Nasıl Yapılır

Malzemeler


50 gr tereyağı

2 adet soğan

1 çorba kaşığı taze zencefil, ince doğranmış

½ çorba kaşığı sarmısak, ince doğranmış

600 gr havuç, soyulmuş ve doğranmış

200 gr patates, soyulmuş ve küp doğranmış

2 adet domates, doğranmış

1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

4-5 bardak (750 ml-1 lt) tavuk suyu

2 çorba kaşığı limon suyu

100 ml krema

Tuz, karabiber

Frenk soğanı

Hazırlanışı


Tereyağını bir tencerede orta ateşte eritin Soğanı ekleyip 4-5 dakika soteleyin Zencefil ve sarmısağı ekleyip 2 dakika daha soteleyin


Havuç, patates, domates ve limon kabuğunu da ekleyip 3-4 dakika kadar soteledikten sonra 4 bardak tavuk suyunu ilave edip karışımın kaynamasını bekleyin


Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın Sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika pişirin


Çorbayı ateşten alıp bir süre soğuttuktan sonra el blenderı ile pure haline getirin Kremayı ve limon suyunu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın


Bu aşamada, çorbanın kıvamını tercihinize göre ayarlamak için tavuk suyu ekleyin Krema ve frenk soğanı ile süsleyip sıcak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla