Konu
:
Zencefilli Havuç Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Zencefilli Havuç Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zencefilli Havuç Çorbası
Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi - Zencefilli Havuç Çorbası Nasıl Yapılır
Malzemeler
50 gr
tereyağı
2 adet soğan
1 çorba kaşığı taze zencefil, ince doğranmış
½ çorba kaşığı sarmısak, ince doğranmış
600 gr
havuç, soyulmuş ve doğranmış
200 gr
patates, soyulmuş ve küp doğranmış
2 adet domates, doğranmış
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
4-5 bardak (750 ml
-1 lt) tavuk suyu
2 çorba kaşığı limon suyu
100 ml
krema
Tuz, karabiber
Frenk soğanı
Hazırlanışı
Tereyağını bir tencerede orta ateşte eritin
Soğanı ekleyip 4-5 dakika soteleyin
Zencefil ve sarmısağı ekleyip 2 dakika daha soteleyin
Havuç, patates, domates ve limon kabuğunu da ekleyip 3-4 dakika kadar soteledikten sonra 4 bardak tavuk suyunu ilave edip karışımın kaynamasını bekleyin
Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın
Sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika pişirin
Çorbayı ateşten alıp bir süre soğuttuktan sonra el blenderı ile pure haline getirin
Kremayı ve limon suyunu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın
Bu aşamada, çorbanın kıvamını tercihinize göre ayarlamak için tavuk suyu ekleyin
Krema ve frenk soğanı ile süsleyip sıcak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul