Konu
:
Oğmaç Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Oğmaç Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Oğmaç Çorbası
Kullanılacak Malzemeler
Yeterince su ve tuz
1 su bardağı un
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı kırmızı biber tuz
1 çorba kaşığı nane
6 su bardağı su
Hazırlanma Şekli
Un, tuz ve yeterince suyu elimize yapışmıyacak bir hamur haline gelene dek yoğurun
Hamurdan parçalar alıp ufak ufuk yuvarlayın
(Bu yuvarlaklara yörede oğmaç denir
Çorbada ismini buradan alır
) Daha önceden 6 su bardağı suyu kaynatın
Yaptığınız oğmaçları kaynayan suya ilave edin
Çorbayı un kokusu gidene kadar hafif ateşte pişirin
Başka bir kabın içinde yoğurt ile naneyi iyice çırpın
Çorba ılıkken içine ilave edin
Tereyağını kızdırın (yakmadan) içine kırmızı biber atın
Çorbanın üzerine gezdirin
(Safranbolu Yöresinden)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul