Konu
:
Erzin Çorba
Yalnız Mesajı Göster
Erzin Çorba
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erzin Çorba
Malzemeler
1 su bardağı un
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı pirinç
1 çay kaşığı nane
1 fincan nohut
1 çorba kaşığı biber salçası
1 fincan ayçiçek yağı
1 fincan yeşil mercimek
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 limon
1 yumurta
Yapılışı:
Unun içine bir yumurta kırın ve gerekirse bir-iki çorba kaşığı su ilave edin
Bir fiske tuz attıktan sonra kulak memesinden biraz yumuşak hamur elde edene kadar yoğurun
Biraz un ile birlikte hamurdan yufka açın
Yufkayı kareler şeklinde kesip mantı gibi katlayın
Nohutu ise akşamdan ıslatın ve daha sonra haşlayarak pişirin ve süzün
Mercimeği ayıkladıktan sonra bir tencerede üç su bardağı soğuk su ile bir taşım kaynatın
Süzdükten sonra soğuk sudan geçirin
Tencereye tekrar mercimek koyur ve üzerine 2
5 lt
(12 su bardağı) soğuk su ekleyip kaynatın
Ateşi kısın ve kapağı kapatarak, bir saat yavaş yavaş pişirin
İçine ayıklayıp yıkadınız pirinci ilave edip 20 dakika daha ateşte tutun
Kaynayan çorbaya nohut ve yufka parçalarını ekleyip beş dakika daha kaynatın
Tuz ilave edin
Bir tavada sıvı yağ kızdırın
Nane, acı biber salçası, dövülmüş sarmısağı sırasıyla kızgın yağa atıp karıştırın
Bu karışımı kızgın haldeyken çorbaya ekleyin ve son olarak bir limonun suyu ve nar ekşisini çırparak çorbaya dökün
Bu yemekte taze hamur yufkasının yerine, hazır taze eriş te makarnası da kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul