Konu
:
Tavuklu Rumeli Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Rumeli Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Rumeli Çorbası
Malzemeler
200 gr tavuk göğsü
2 havuç
2 patates
1 kahve fincanı pirinç
4 adet kornişon
1 limon suyu
1 yumurta
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
6 sap maydanoz
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 domates
5 su bardağı su
Yapılışı:
Tavuğu zar büyüklüğünde ve kare kesip yıkadıktan sonra 1 litre suda 5 dakika kadar kaynatın
Kaynama devam ederken sırasıyla önce pirinci sonra, rendelediğiniz havucu ve patatesleri ekleyin
Daha sonra kornişon turşuyu ince ince doğrayıp kaynayan tencereye atın
5 dakika sonra ateşi kısın
Ayrı bir tencerede yağın yarısından fazlası ile unu kavurun
Biraz su yedirip çırpma teli ile bulamaç haline getirdikten sonra ocağın altını kısın
Elde ettiğiniz unlu karışıma limon suyunu, yumurtayı ve yoğurdu çırparak ilave edin
Ardından tencereyi ocaktan alın
Bir başka tavada kalan yağı eritip, ince kesilmiş domates ve maydanozu iki dakika kadar pişirin
Bu karışımı ve unlu terbiyeyi çorbanın üzerine dökün
Tuzunu ve karabiberini kattıktan sonra servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul