Konu
:
Göce Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Göce Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Göce Çorbası
Malzemeler
2 fincan göce (arpa yarması)
3 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı kekik
1 fincan un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
Tuz, karabiber
Yapılışı
Göceyi yıkadıktan sonra 2
5 lt (12 su bardağı) su ile 20 dakika pişirin
Çorbanın terbiyesi için ise bir kapta un, yumurta ve yoğurdu karıştırın
Ateşteki çorbanın suyundan üç su bardağı ilave ederek, bulamaç haline getirin
Bu karışımı, kaynayan çorba suyuna yavaş yavaş karıştırarak dökün
Çırpma teliyle durmadan karıştırın
(Terbiyeyi sicim gibi dökerek ve sürkeli karıştırarak çorbaya katın
Çorbanın koyu olabileceğini göz önüne alarak, terbiyenin hepsini bir anda katmamanız gerekir
) Tuz ve kekik attıktan sonra kıvama gelmesini bekleyin ve beş dakika daha hafif ateşte kaynatın
Son olarak tereyağını eritip çorbanın üzerine dökün
Sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul