Konu
:
Kırmızı Turp Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Kırmızı Turp Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kırmızı Turp Çorbası
Malzemeler
600 gr patates
2 soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı sebze suyu
2 demet kırmızı turp
1 su bardağı krema
1 demet taze soğan
2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
2 çay kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber
Muskad cevizi
yapılışı:
Patates ve soğanları soyup, ufak karelere halinde doğrayın ve 3 -4 dakika kadar tereyağında kavurun
Sebze suyunu karışıma katın ve orta ısıda kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar kaynatın
Bu arada turpları saplarından ayırın, yıkayın ve yapraklarını iri parçalar halinde kesin
Aynı şekilde turpları da iri parçalara bölün ve süzülmeleri için bekletin
Diğer yandan kremanın yarısını bir tutam tuz ile iyice çırpın
Ardından taze soğanları ince yuvarlaklar halinde kesin
Çorbayı turp yaprakları ve kremanın kalanıyla mikserde çırpın ve tekrar kaynatın
Son olarak çorbayı limon kabukları, tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın ve krema, turp parçaları ve soğancıklarla beraber servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul