Yalnız Mesajı Göster

ŞAFAK ÇORBASI

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

ŞAFAK ÇORBASI



MALZEMELER

-8 bardak et suyu
-2 çorba kaşığı un
-2 kaşık yağ
-4,5 adet olgun domates veya 2 kaşık konserve domates salçası
-1 bardak süt
-1 yumurta sarısı
-Tuz

YAPILIŞI

1 Yağ ile un hafif pembe kavrulur
2 Sulandırılmış konserve salça veya rendelenmiş domates ve et suyu katılır
3 Karıştırılarak 1-2 taşım kaynatılır Pütür kalmışsa süzgeçten geçirilir
4 Yumurta sarısı ve süt ile yapılmış terbiye yemek saatinde 10 dakika evvel katılır Tuz atılır Ateş kapatılır

Alıntı Yaparak Cevapla