Konu
:
Topalak Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Topalak Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Topalak Çorbası
Malzemeler:
200 gr az yağlı kıyma
bir kahve fincanı ince bulgur
1 adet
yumurta
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kimyon
1 adet orta boy
soğan
1 su bardağı haşlanmış
nohut
1 çorba kaşığı tereyağ
tuz, karabiber
r
Yapılışı:
Nohutu bir gece önceden ıslatıp hazırlamalıyız
Ertesi gün nohutu haşlayalayalım ve bir kenarda bekletelim
Daha sonra çorbamız için gerekli olan köfteleri hazırlayalım
Bunun için kıymayı bir kaba alalım
Kıymanın üzerine tuz, karabiber, kimyon, yumurta ve ince bulgur ilave edelim
Bu karışımı aynen hamur gibi özleşene kadar iyice yoğuralım
Daha sonra elimizi hafifçe ıslatarak bilye iriliğinde küçük küçük yuvarlak köfteler hazırlayalım
Her bir köfteyi yaptıktan sonra elimizi hafifçe ıslatmayı unutmayalım
Hafifçe un serpilmiş tepsiye hazırladığımız köfteleri birer birer koyalım
Bundan sonra tepsiyi sağa sola sallayalım
Böylelikle unun yerleştirdiğimiz köftelerin her tarafına yapışmasını sağlayacağız
Sosunu hazırlayalım
Öncelikle soğanı küçük doğrayalım
Tencereye aldığımız bir çorba kaşığı tereyağını eritelim ve soğanıı hafifçe pembeleşene kadar kavuralım
Daha sonra çorbanın salçasını ekleyelim
İki dakika daha kavuralım ve tencereye 4 su bardağı su ilave edip tuz dökelim
Su kaynadığında haşlanmış nohutları ve küçük köfteleri çorbaya ilave edelim
Köfteler yumuşayıncaya dek kısık ateşte çorbamızı kaynatalım
Servis yapalım
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul