Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Nohutlu Mantı Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Nohutlu Mantı Çorbası



Tavuklu Nohutlu Mantı - Tavuklu Nohutlu Mantı Tarifi - Tavuklu Nohutlu Mantı Çorbası



Malzemeler :

Hamuru İçin:

2 Su B Un

2 Yumurta

1 Çay K Tuz

Su

İç Harcı İçin:

1 Kase Haşlanmış Nohut

Üzeri İçin:

2 Haşlanmış Tavuk Budu

1 Kase Yoğurt

1 Çorba K Tereyağı

2 Diş Sarımsak

Toz Kırmızı Biber

Hazırlanışı

Mantının hamuru için; unu yumurtayı tuzu ve suyu bir kabın içine koyarak hepsini karıştırıyoruz Hamur kıvama gelene kadar un koyup yoğuruyoruz


Daha sonra tezgaha un dökerek hamurumuzu merdaneyle açıyoruz Hamur iyice açıldıktan sonra mantı kesme aletiyle kare kare kesiyoruz Kestiğimiz hamurların içine birer tane nohut koyarak kapatıyoruz ve mantıları tepsimize koyuyoruz


180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz

Fırından çıkardığımız mantının üzerine haşladığımız tavuğun suyunu döküyoruz Üzerini kapatıp bekletiyoruz


Soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdiriyoruz Bir tavada tereyağını ve kırmızı biberi kavurup mantının üzerinde gezdiriyoruz


Son olarak da parçaladığımız tavukları mantımızın üzerine koyuyoruz


(püf noktası: hamur açıldıktan sonra üzerinde un kalmamalıdır; kalırsa yapışmaz)

Alıntı Yaparak Cevapla