Yalnız Mesajı Göster

Alabalık Köfteli Consomme

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalık Köfteli Consomme



Çorba Tarifi - Alabalık Çorbası - Alabalık Filetosu - Consomme


Malzemeler


6 kişilik

Köfteler:


250 g taze, iyice soğutulmuş alabalık filetosu,

1,5 dilim tost ekmeği,

1 yumurta,

tuz,

akbiber,

2 yemek kasığı taze krema,

1 yemek kasığı limon suyu,

1 limon kabuğu rendesi,

4 sap dereotu

Fazladan:


2 domates,

800 ml balık suyu,

300 ml sebze suyu


Yapılışı

Köfteler:


Eti küçük parçalar halinde koparın, ekmeğin kabuğunu çıkarın Et parçalarını ve ekmeği yumurta, tuz, biber, taze krema, limon suyu ve limon kabuğu ile mikserde halledin


Dereotunu yıkayıp kurutun, uçlarını koparın Dereotunun üçte ikisini balığa karıştırın Balıklı hamurdan 2 kaşık ile köfteler kesin, köfteleri tuzlu suda 5 dakika kaynamadan pişirin


Köfteleri delikli kepçe ile çıkarın Domatesleri kaynar suya batırıp, kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve şeritler halinde kesin


Balık suyunu sebze suyu ile ısıtın Köfteleri domates dilimlerini çorbanın içine atın, dereotu ile gsrnitür yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla